| | | | | | | | med mandler, oliven og appelsinris | | | | |
| | | | | | | | Bland løg og hvidløg i en skål. Varm olivenolien godt op i en gryde, læg kødstrimlerne i og steg dem let. Hæld løgblandingen i og rør rundt. Steg løgene klare og rør spidskommen i. Varmen skal stadig være kraftig. Tilsæt 1½ spsk sherry-eddike og kog op. Tilsæt oksebouillon og kog op. Smag til med friskkværnet peber.
Læg låg på gryden, skru ned for varmen og lad kødet småkoge i ca. 20 minutter, til det er næsten mørt. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand og kog retten igennem 3-4 minutter.
Mens kødet koger, ristes de smuttede mandler. Tør dem i køkkenrulle og rør dem i en skål med lidt olivenolie, så de lige er fedtet ind. Bred dem ud på alufolie på en bageplade og sæt pladen i en ovn ved 200°C i 7-8 minutter til de er gyldne.
Tag nogle mandler og oliven fra til pynt og rør resten i retten. Kog det hele op og smag til med salt, peber og eddike. Rund smagen af med lidt honning, men retten må ikke blive sød.
Appelsinris:
Bland lange ris, appelsinsaft og bouillon i en gryde, kog op og læg låg på. Lad risene småkoge i 12 minutter over svag varme. Tag gryden af og lad risene trække i yderligere 12 minutter.
Rør de løse ris sammen med et par smørklatter. Smag til med salt og peber. Hæld risene over i en skål og rør 3-4 spsk finthakket persille i.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 600 g. | oksekød i strimler | 150 g. | grofthakket zittauerløg | 4 fed | finthakket hvidløg | 1 ½ tsk. | knust spidskommen | 2 spsk. | olivenolie | 2 spsk. | sherryeddike | 4 dl. | oksebouillon | | friskkværnet peber | 100 g. | smuttede mandler | 1 spsk. | majsstivelse ;ca | 125 g. | stenfri sorte oliven | | lidt flydende honning | 4 dl. | lange ris | 2 ½ dl. | friskpresset appelsinsaft | 2 dl. | grønsagsbouillon | | salt | | friskkværnet peber | | lidt smør | | bredbladet persille |
| | | | |
|