  |  |  |   |  |   |  |   |  |   | med mandler, oliven og appelsinris |   |  |   |   |   |  
   |  |  |   |  |   |  |   |  |   | Bland løg og hvidløg i en skål. Varm olivenolien godt op i en gryde, læg kødstrimlerne i og steg dem let. Hæld løgblandingen i og rør rundt. Steg løgene klare og rør spidskommen i. Varmen skal stadig være kraftig. Tilsæt 1½ spsk sherry-eddike og kog op. Tilsæt oksebouillon og kog op. Smag til med friskkværnet peber. 
  Læg låg på gryden, skru ned for varmen og lad kødet småkoge i ca. 20 minutter, til det er næsten mørt. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand og kog retten igennem 3-4 minutter. 
  Mens kødet koger, ristes de smuttede mandler. Tør dem i køkkenrulle og rør dem i en skål med lidt olivenolie, så de lige er fedtet ind. Bred dem ud på alufolie på en bageplade og sæt pladen i en ovn ved 200°C i 7-8 minutter til de er gyldne. 
  Tag nogle mandler og oliven fra til pynt og rør resten i retten. Kog det hele op og smag til med salt, peber og eddike. Rund smagen af med lidt honning, men retten må ikke blive sød. 
  Appelsinris: 
  Bland lange ris, appelsinsaft og bouillon i en gryde, kog op og læg låg på. Lad risene småkoge i 12 minutter over svag varme. Tag gryden af og lad risene trække i yderligere 12 minutter. 
  Rør de løse ris sammen med et par smørklatter. Smag til med salt og peber. Hæld risene over i en skål og rør 3-4 spsk finthakket persille i. 
  |   |  |   |   |   |   
			 | 
			  | 
			
				  |  |  |   |  |   |  |   |  |   | | 600  g. |  oksekød i strimler  |  | 150  g. | grofthakket zittauerløg  |  | 4  fed | finthakket hvidløg  |  | 1 ½ tsk. | knust spidskommen  |  | 2  spsk. |  olivenolie  |  | 2  spsk. |  sherryeddike  |  | 4  dl. |  oksebouillon  |  |   |  friskkværnet peber  |  | 100  g. | smuttede mandler  |  | 1  spsk. |  majsstivelse ;ca |  | 125  g. | stenfri sorte oliven  |  |   | lidt flydende honning  |  | 4  dl. |  lange ris  |  | 2 ½ dl. |  friskpresset appelsinsaft  |  | 2  dl. |  grønsagsbouillon  |  |   |  salt  |  |   |  friskkværnet peber  |  |   | lidt smør  |  |   |  bredbladet persille  |  
  |   |  |   |   |   |   
			 |