  | | | | | | | | Smuldr smørret i melet og bland det halve af sukkeret i. Saml dejen med 1/5 af æggeblommerne, der er rørt sammen med fløden. Bred dejen ud i en tærteform beklædt med bagepapir og sørg for at trykke dejen godt op ad kanten hele vejen rundt.
Forbag bunden på næstnederste rille ved 190 grader i 15 min.
Bring mælken i kog med vanillekornene. Rør resten af sukkeret og æggeblommerne sammen og rør majsstivelsen i.
Rør den spilkogende mælk i. Kom cremen tilbage i gryden og fortsæt med at røre, til den koger. Lad den koge igennem i 1-2 min.
Hæld cremen over i den forbagte bund, sæt den tilbage i ovnen og bag den yderligere i 15 min. Lad tærten køle af og tag den ud af formen.
Knus makronerne groft og drys dem over cremen, drys med mandelflagerne og læg de friske brombær på. Smelt ribsgeléen i en lille gryde, og overtræk bærrene med den flydende gelé. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 20 | æggeblommer 1/5 til tærtedejen | 400 g. | sukker 1/2 til tærtedejen | 10 dl. | sødmælk | 8 tsk. | majsstivelse | 4 | vanillestang ;kornene | 24 | store marcipanmakroner | 1600 g. | brombær | 8 spsk. | mandelflager | 16 spsk. | ribsgelé | 600 g. | smør | 600 g. | hvedemel | 4 spsk. | piskefløde |
| | | | |
|