  | | | | | | | | Mandlerne smuttes og hakkes meget fint i en foodprocessor eller blender. Sukker og æggeblomme piskes luftigt. Smør og chokolade smeltes over vandbad og afkøles lidt.
Chokoladeblandingen, mandler og citronsaft røres i æggeblommerne. Æggehviderne piskes stive og vendes i. Dejen hældes i en smurt springform ca. 22 cm. I diameter. Klip et stykke bagepapir ud og læg det i bunden af formen.
Bag dejen i ovnen i ca. 35 minutter ved 175 grader. Kagen afkøles og kommes på et serveringsfad.
Chokolade og smør smeltes over vandbad. Chokoladeblandingen smøres på kagen. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering. (Kagen skal være blød og konfektagtig, så den kan godt være lidt vanskelig at få over på serveringsfadet. Det er lettest at vende den over på serveringsfadet og derefter løsne bagepapiret.)
Nektariner skæres i både. Citronsaft og sukker kommes over. Trækker i ca. 30 minutter. Frugtbådene arrangeres rundt om kagen. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 400 g. | mandler eller hasselnødder | 600 g. | rørsukker | 16 stk. | æg | 20 g. | smør | 400 g. | mørk chokolade | 8 spsk. | citronsaft | 400 g. | chokolade | 20 g. | smør | 24 stk. | nektariner | 8 spsk. | citronsaft | 4 spsk. | sukker |
| | | | |
|