  | | | | | | | | Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min. på et køligt sted (ikke køleskabet). Rul dejen ud så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader på midterste rille og bages i 25 min. Tærtebunden tages ud. Lad den stå i formen til den er næsten kold. Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad. Fordel makron-raspen i bunden og læg jordbærrene på. Tærten overtrækkes med ribsgéle, der lunkent bliver tyk flydende. Serveres med flødeskum. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 600 g. | smør | 1000 g. | hvedemel | 200 g. | sukker | 4 dl. | makronrasp | 1600 g. | friske eller frosne jordbær | 16 spsk. | ribsgelé | 1 dl. | piskefløde |
| | | | |
|