  | | | | | | | | Smelt chokoladen over vandbad. Smut og hak mandlerne. Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Skild æggeblommerne fra hviderne.
Rør æggeblommerne, den smeltede chokolade, de hakkede mandler og melet ned i sukkerdejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem ned i dejen.
Smør en rund kageform og drys rasp i. En springform egner sig bedst. Hæld dejen i og bank forsigtigt formen ned i bordet så dejen fordeler sig jævnt. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader
Tag kagen ud af formen og lad den køle. Bred abrikosmarmeladen over den, og stil den koldt i en time. Smelt chokoladen og smørret til garneringen over vandbad, rør godt i det.
Bred chokoladen over tærten, så den bliver helt dækket. Lad tærten stå koldt mindst to timer inden serveringen. | | | | |
 | | | | | | | | Serveringsforslag: Flødeskum.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 300 g. | mørk chokolade | 8 dl. | mandler | 8 spsk. | smør eller margarine | 16 stk. | æg | 12 dl. | hvedemel | 3 dl. | abrikosmarmelade | 300 g. | mørk chokolade | 8 spsk. | smør eller margarine |
| | | | |
|