| | | | | | | | Margarine, melis og sirup opvarmes langsomt til kogepunktet. Gryden flyttes over på køkkenbordet og krydderier, mandler, appelsinskal og potaske røres i. Når alt dette er blevet lunkent, røres mel i.
Når dejen er sval formes den til pølser af passende tykkelse. Disse pakkes enkeltvis i staniol og fryses til næste dag gerne længere. Pølserne tages direkte fra fryseren og skæres i papirtynde skiver.
De bages øverst i ovnen ved 170 grader i ca. 5-6 minutter. Først når kagerne er helt kolde lægges de i dåse, der lukkes tæt - evt. med en serviet under låget. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 2000 g. | margarine | 1000 g. | sukker | 2000 g. | sirup | 500 g. | smuttede og grofthakkede mandler | 28 g. | nelliker | 140 g. | kardemomme | 60 g. | potaske opløst i lidt varmt vand | 4 kg. | hvedemel | 4 tsk. | appelsinskal finthakket | 100 g. | kanel |
| | | | |
|