| | | | | | | | Kom kalvekødet i en gryde med usaltet, koldt vand så det dækker og lad det koge op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af og lad kødet simre i gryden sammen med krydderiposen i ca. 3/4 - 1 time.
Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn. Grøntsagerne renses og gøres klare. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og lad det hele småkoge i ca. 3 - 4 minutter.
Æggeblommerne, kaffefløden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under omrøring, ned i frikasséen. Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber. Frikasséen anrettes i dybt fad og drysses med hakket persille lige inden serveringen. Serveres f.eks. med nye kartofler.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 600 g. | kalvebov i store tern (3x3 cm) | 2 | laurbærblade ;til kryderipose | 1 | nelliker ;til kryderipose | 2 fed | hvidløg ;til kryderipose | 1 bdt. | timian ;til kryderipose | 10 stk. | hvide peberkorn ;til kryderipose | 250 g. | hele gulerødder | 250 g. | grønne asparges skåret i 2 cm. stykker | 250 g. | bælgede ærter | 250 g. | persillerødder | 250 g. | charlotteløg | 50 g. | smør | 60 g. | hvedemel | 3 | æggeblommer | 1 dl. | kaffefløde | 1 | citron ;saften | | groft salt | | friskkværnet peber |
| | | | |
|