| | | | | | | | Sæt kødet over i så meget vand at det lige er dækket. Skum suppen når den koger. Tilsæt salt, visk, løg med nelliker stukket i samt dildkviste. Tilsæt også ikke for store kartofler. Læg låg på gryden, og dæmp varmen. Tag kartoflerne op når de er møre. Køg kødet til det er mørt og brystbenene er nemme at trække ud, ca 1 time.
Si suppen fra, når kødet er mørt. Læg kartoflerne tilbage i gryden og hold dem varme sammen med kødet.
Dildsovs: Bring den siede suppe i kog. Rør blødgjort fedstof og mel til en smørbolle. Pisk smørbollen i suppen til den er opløst. Indkog sovsen 5 min. smag den til og tilsæt fingerklippet dild.
Legering: Rør æggeblommerne sammen med 3-5 spsk varm sovs. Sluk for sovsen. Hæld æggeblommerne i ved konstant piskning. Nu må¨sovsen ikke koge mere.
Skær lammekødet for i passsende stykker, og læg dem og kartoflerne i et halvdybt fad. Hæld sovsen over.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 1 kg. | lammebryst | | vand | | fransk visk | 1 | zittauerløg | 2 | nelliker | 4 | dildkviste | 750 | kartofler | ½ dl. | siet lammesuppe | 2 spsk. | friskklippet karse | 25 g. | smør | 3 spsk. | hvedemel | 2 | æggeblommer |
| | | | |
|