 | | | | | | | | ca 12-16 kuverter pr.portion | | | | |
 | | | | | | | | Appelsiner vaskes grundigt med varmt vand, tilsat lidt sulfosæbe, såfremt man benytter overfladebehandlede appelsiner. Hvis man bruger økologiske appelsiner, skal disse blot skylles grundigt. Appelsinerne koges i lidt vand i to timer ved lavt blus, hvorefter de tages op af vandet og afkøles. De skæres midtover og eventuelle kerner fjernes. Derefter blendes de i blender eller foodprocessor til en jævn, blød masse. Æggene piskes hvide og skummende med al flormelisen. Mandlerne, bagepulver og appelsinmassen tilsættes og der blandes grundigt. I forvejen har man klargjort en eller to springforme, alt efter om man ønsker en enkelt meget høj eller to lavere kager. Der udskæres bagepapir til bund og sider. Formen pensles med olie og bagepapiret trykkes fast i formen. Formålet med olien er, at få bagepapiret til at klæbe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflade pensles igen med olie for at sikre mod fastbrænding af dejen. Dejen fordeles jævnt i formen(e) og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader. Formene placeres lidt under midten af ovnen. Efter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepind i kagen og kontrollerer, at intet hænger fast. Eventuelt fortsætter man bagningen til strikkepinden kommer rent ud af kagen. Den færdige kage skal være fast, men dog svampet. Kagen stilles til afkøling i formen. Som før nævnt kan den serveres som den er, men den vinder yderligere ved at blive overtrukket med chokoladeglasur. Kagens overflade og sider stryges med en bredbladet kniv. Glasuren afkøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blevet fast, kan kagen deles med en skarp kniv. Det er vigtigt, at kagen har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knækker i uregelmæssige stykker under delingen, såfremt kagen er for kold. Kagen egner sig til dybfrysning, men den skal tages ud af fryseren dagen før den skal bruges, for ikke at være for kold.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 8 | store appelsiner | 24 | æg | 1000 g. | grofthakket mandler | 1000 g. | flormelis | 4 tsk. | bagepulver | | spiseolie | 600 g. | bitter mørk chokolade | 200 g. | smør | 2 l. | piskefløde | | lidt vanillesuker | | chokolade glasur ;se opskrift her |
| | | | |
|