  | | | | | | | | Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Kom stangen og marven i en gryde sammen med mælk, fløde, halvdelen af sukker og salt. Varm fløden op og lad vanillen trække nogle minutter deri. Afkøl den næsten og sigt vanillestangen fra. Pisk imens æggene grundigt igennem med resten af sukkeret og melen. Rør fløden i æggemassen. Smelt smør i en gryde og pensl formene med det. Drys formene med rørsukker. Kom nogle bær i hver form og fyld ciafoutismassen i til cirka det halve. Bag dem i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 20-25 min.
Serveres med brombær sauce til. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | ½ | vanillestang | 1 dl. | mælk | 1 ½ dl. | piskefløde | 4 | æg | 120 g. | rørsukker gem lidt til formen | | lidt salt | 20 g. | hvedemel | | lidt usaltet smør til formen | 200 g. | brombær ;ca | | brombær sauce ;se opskriften her |
| | | | |
|