| | | | | | | | Bring mælken til kogepunktet i en tykbundet gryde. Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn tykt og skummende. Pisk ca. halvdelen af den meget varme mælk i æggeblandingen og hæld den derefter tilbage i gryden med den resterende mælk og pisk cremen over jævn varme til den er tyk. Den må IKKE koge, så skiller den. Flyt cremen fra varmen, bland citronskal i og lad cremen afkøle, mens der jævnligt piskes i den. Hæld iscremen i en form, stil den i fryseren til den er halvfrossen. Tag den ud og pisk den godt igennem og stil den tilbage i fryseren. Sæt en rund form eller røreskål der rummer ca. 1 liter, pr. portion, i fryseren. Når iscremen er knap frossen, tages den ud og fordeles i et jævnt lag på skålens sider og bund. Dette gøres nemmest med en palet eller bredbladet smørekniv. Sæt formen i fryseren og lad dette lag fryse et par timer. Bland den piskede fløde med flormelis, mandler, nødder og frugt og fyld det i formen. Stil isen i fryseren og frys den færdig natten over. Ca. 30 minutter før serveringen tages isen ud og sættes i køleskabet, så den er ganske let optøet og nem at vende ud på en tallerken og derefter skære. Drys pistacienødder over og server med frisk frugt, udskåret i mindre stykker.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 2 l. | sødmælk | 20 | æggeblommer | 600 g. | sukker | 2 | vanillestang ;korn | 4 | citroner | 12 dl. | piskefløde | 10 spsk. | flormelis ;ca | 200 g. | smuttede,hakkede mandler | 100 g. | hakkede pistacienødder | 300 g. | fint hakket kandiseret frugt fx. annanas og rosiner |
| | | | |
|