  | | | | | | | | Befri brødkrummerne for skorpen og blød den i vand. Bland det hakkede kød i en skål med brødet, ægget, den hakkede persille og det hakkede løg.
Tryk hvidløgsfedet ud med salt i en morter eller mellem to spiseskeer. Kom det i farsen og rør godt rundt. Tilsæt salt og friskkværnet peber.
På balkan kryder man også tit med sukker ca 1 tsk pr. portion.
Form otte aflange frikadeller af farsen (pr. portion) og pensel dem med olivenolie før de sættes under grill ved god varme. Er der kun 1 grill i ovnen skal frikadellerne vendes og pensel da med olie igen.
Afhængig af tykkelsen, vil stegetiden være ca 10 min. | | | | |
 | | | | | | | | Kan serveres med røsti, rå løgringe sigtebrød og yoguhrt smagt til med hvidløg og cayennepeber. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 400 g. | lammefars eller fårefars | 10 fed | hvidløg | 1 stk. | zittauerløg | 1 stk. | æg | 1 spsk. | olivenolie | 1 sk. | hvedebrød | | persille, frisk | | salt | | peber |
| | | | |
|