  | | | | | | | | Bring fløde og mælk i kog i en gryde sammen med sukker og vanillekorn. Pisk æggeblommerne i en skål til de er luftige. Hæld den varme fløde/mælk langsomt ned i de piskede æggeblommer under kraftig piskning. Hæld derefter indholdet tilbage i gryden og rør i det med en dejskraber over svag varme til det begynder at tykne. Hæld cremen igennem en sigte ned i en skål og lad den køle af. Læg evt. et stykke husholdningsfilm ned på cremens overflade og stil skålen køligt. | | | | |
 | | | | | | | | Denne Crème anglaise er et fornemt tilbehør til alle mørke chokoladedesserter. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 18 dl. | piskefløde | 18 dl. | mælk | 360 g. | sukker | 2 | vanillestang ;kornene | 48 | æggeblommer |
| | | | |
|