  | | | | | | | | Tilbehør: Grillede asparges: Friske grønne asparges pensles med lidt olie og grilles ca. 3 minutter på hver side. Krydder med salt og peber. Taccosauce (mild eller hot efter behag)
Tilberedning: Gå sværen efter. Den skal være ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet. Pensl med smør langs med alle sværene. Fordel derefter salt langs med sværene.
Det anbefales, at der til denne opskrift benyttes grill med låg og med mulighed for indirekte stegning. Ved indirekte stegning sættes en (folie)dypbakke på midten af den nederste rist og briketter lægges på begge sider af drypbakken. Stegen placeres på risten lige over drypbakken. Grill kødet ved indirekte stegning under låg ca. 1 1/4 time. Brug stegetermometer. Mærk efter om sværen er sprød, når centrumstemperaturen er 55°C. Hvis den er blød vendes sværen nedad og steges videre til centrumstemperaturen er 65°C. Pas på sværen ikke bliver for mørk. Lad stegen hvile 20 minutter inden den skæres for.
Vigtigt: Kødet kan nemt blive tørt, hvis centrumstemperaturen overstiger 65°C.
Skær bagekartoflerne i 1 cm tykke skiver. Pensl dem med olie og krydder med salt og peber. Grill kartoflerne i ca. 5 minutter på hver side.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 1000 g. | skinkesteg ;ridset med svær | 2 spsk. | smeltet smør | | salt | 8 stk. | bage kartofler | | olie | | salt | | peber | 200 g. | asparges | | tabasko |
| | | | |
|