  | | | | | | | | Fjern de grove stilke fra spinaten og skyl bladene til de er fri for evt. jord. Skær den øverste del af toppen af porrerne, skyl resten grundigt og skær dem i tynde ringe på 2 - 3 mm. Svits så porreringene i en gryde i en spsk. smør, tilsæt safran og piskefløde og lad porrerne koge møre i ca. 10 minutter. Smag dem til med lidt salt og citronsaft.
Smelt smør og olie på en stegepande og brun kalvemedaillonerne ved rimelig høj varme. Skru ned og steg videre så medaillonerne får ca. 4 - 7 minutter på hver side - alt efter hvor tykke, de er, og om du vil have dem rosa eller gennemstegte. Krydder med salt og peber, tag medaillonerne af panden og kassér fedtstoffet Kog pastaen i en gryde med vand så længe, som det er angivet på emballagen. Hæld så vandet fra og kom de skyllede spinatblade ned til den varme pasta i gryden. Rør rundt 1 minuts tid til spinaten er "faldet sammen" og krydder med salt og peber. Servér kalvemedailonnerne med porrer i safranfløde og giv spinat-pastaen til.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 4 | kalvemedaillon skåret af dansk kalvemørbrad | 1 spsk. | smør | 1 spsk. | olie | | salt | | hvid peper | 1000 g. | frisk spinat | 4 | porrer | 1 kn.spids | safran | 2 dl. | piskefløde | 2 spsk. | citronsaft | 500 g. | pasta, frisk |
| | | | |
|