  | | | | | | | | Rørt dej: Margarinen røres blød. Sukkeret drysses i under omrøring. Æggene tilsættes et ad gangen. Mel, Bagepulver og Vanilje sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken/fløden.
Dejen bredes ud i en velsmurt bradepande. Æblerne vaskes. Kernehusene bores ud. Æblerne skæres i tynde skiver, der lægges tæt på dejen. Sukker drysses over. I hvert hulrum i æbleskiverne lægges der en teske fuld syltetøj eller marmelade. Kagen stilles i en forvarmet ovn.
Bagetid : ½ time ved 200 grader, midt i ovnen
Kagen drysses varm med vanilje. Når den har afkølet i 10 min, vendes den forsigtigt på en bageplade. Bradepanden fjernes. Kagen vendes igen på en rist, så skorpen kan blive sprød.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 1200 g. | smør | 8 spsk. | sukker | 16 | hele æg | 2000 g. | hvedemel | 16 tsk. | bagepulver | 4 dl. | mælk | 4 stk. | æbler | 8 spsk. | sukker | 4 tsk. | vanille | 200 g. | marmelade |
| | | | |
|