| | | | | | | | Vask og tør svampene. Skær dem i skiver eller kvarte og steg dem i olien til de er gyldne. Afpuds koteletterne og stil dem på højkant med benet nedad. Skær en lomme ind i kødet fra oven og fyld svampene i. Luk lommen med en kødnål eller tandstikker. Vend koteletterne i sesamfrø og brun dem 1-2 min på hver side ved middelvarme i lidt olie.Krydder koteletterne, læg dem i et ildfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 160° i ca. 13-15 min. Tag kotetterne ud af ovnen og pak dem i staniol, og lad dem hvile ca. 10 min.
Kog stegepanden af med kalvebouillon tilsæt fløde og gorgonzola og kog det ind til det halve. Jævn evt. saucen. Smag til med salt, peber og salvie.
Serveringsforslag: Server retten med brød og nye kartofler eller en salat af groft plukkede salatblade og årstidens grøntsager vendt i olie-eddike dressing.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 4 | kalvekoteletter ca 2cm tykke med ben | | kødnåle | 240 g. | blandede svampe feks. marksvampe, østershatte, brune og hvide cham | | olie til stegning | | sesamfrø til panering | | salt | | peber | 8 dl. | lys kalvefond evt terning | 2 dl. | piskefløde | 80 g. | gorgonzola | | kartoffelmel til jævning | 2 tsk. | salvie | 1000 g. | nye kartofler | | ; se opskrifter her grøn salat |
| | | | |
|