 | | | | | | | | 1 Æbelstrudel kan bruges som desert til 6-8 pers. | | | | |
 | | | | | | | | 4/5 af margarinen smeltes og røres godt med æg, salt og 1/4 af sukkeret. Gæren udrøres i den lunkne mælk og tilsættes margarinen, melet blandes i og dejen æltes let sammen. Stilles til hævning til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 30 min. Dejen slås ned og rulles så tyndt ud som muligt til et aflang firkantet stykke på et melbestrøet klæde. Raspen ristes i resten af margarinen og drysses over dejen. Æblerne skrælles, rives groft og fordeles herpå, resten af sukkeret samt de øvrige ingredienser drysses over. Klædet med dejen løftes op, så dejen rulles forsigtig sammen på denne måde. Kagen lægges på en smurt plade med sammenføjningerne nedad, dejrandene trykkes sammen og pensles med æg. Bages ved 200 grader i ca. 35 min. Serveres evt. med flødeskum. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 400 g. | margarine 4/5 del til dejen | 16 spsk. | sukker 1/4 del til dejen | 2 tsk. | salt | 4 | æg | 80 g. | gær | 5 dl. | letmælk | 1000 g. | hvedemel | 4 dl. | rasp | 20 g. | æbler | 4 tsk. | kanel | 3 dl. | rosiner | 4 dl. | piskefløde |
| | | | |
|