  | | | | | | | | Smøret smeltes i en gryde og melet røres i. Blandingen afbages og mælk, creme fraice og peber tilsættes langsomt under konstant omrøring. Saucen koger videre ved lav varme, til den er tyk og cremet. Saucen tages af blusset og 2/3 af osten blandes i. Når saucen er let afkølet, tilsættes æggene under stadig omrøring. 1/3 af saucen tages fra til toppen af lasagnen. De sidste 2/3 blandes med pesto og reven gulerod. Ovnen forvarmes til 150 grader. Lasagnen lægges sammen af skiftevis gulerodssauce og lasagneplader. Den sidste 1/3 af saucen hældes over lasagnen, og resten af osten drysses på. Lad lasagnen trække i ca. 15 min. før den bages i ca. 40 min. til overfladen er gylden og sprød. Server friskbagt brød og evt. en grøn salat til.
| | | | |
 | | | | | | | | Lad lasagnen hvile i 15 min. inden den serveres, da det vil sikre pæne skiver. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 50 g. | hvedemel | 50 g. | smør | 8 dl. | mælk | 1 ½ dl. | creme fraiche | 1 tsk. | knust sort peber | 150 g. | revet ost | 4 | let sammenpiskede æg | 2 spsk. | pesto ; se opskrift her | 750 g. | revet gulerødder | 250 g. | forkogte lasagneplader | 160 g. | brød ; se opskrift her |
| | | | |
|