  | | | | | | | | Lys eller mørk sej skæres i mindre stykker. Jordskokkerne skrælles og skæres i tynde skiver. Hvis jordskokkerne lægges i vand tilsat citron, holder de sig pænere indtil de skal bruges. Skær champignonerne i skiver, og svits dem i 5 min på en tør pande. Spinaten svitses herefter sammen med champignonerne til væden er fordampet. Smag til med salt og peber. Fordel spinaten og de øverige ingredienser i et ildfast fad, hvor lidt af spinaten kommes i bunden, efterfulgt af lasagneplader, fisk og jordskokker. Dette gentages to gange, så der bliver tre lag. Afslut med endnu engang salt og peber og ost Man kan afslutte hvert lag med lidt ost Til sidst hældes fløden over, og bag lasagne i oven ved 200 grader i cirka 30 minutter.
Til lasagnen kan serveres groft brød eller en let salat efter årstidens grønsager.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 400 g. | lyssejfilet | 200 g. | lasagneplader | 450 g. | jordskokker | 300 g. | champignoner | 400 g. | spinat (kan være frossent som er optøet) | 3 spsk. | citronsaft | 75 g. | revet fedtfattig ost | 2 ½ dl. | fløde 13% | | groft salt | | friskkværnet peber |
| | | | |
|