| | | | | | | | Ben og skank kommes i en stor gryde, og tilsættes rigeligt med vand. Benene koges op og der skummes for urenheder, de rensede grøntsager skæres i mindre stykker, og tilsættes sammen med tomatpure, rødvin, laurbærblade og peberkorn. Sørg for at det hele er dækket med vand. Nu skal suppen koge i 10 til 12 timer. Derefter sigtes suppen og den koges ned til ¼, til sidst smages til med salt.
| | | | |
| | | | | | | | Hvis man ønsker en kraftig fond, også kaldet glace skal man blot reducere yderligere. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 2 kg. | okse ben | 2 kg. | okse skank | 2 dl. | rødvin | 50 g. | tomatpure | 2 | zittauerløg | ½ | selleri | 1 | porrer | 1 | persillerod | 5 stk. | sorte peberkorn | 2 stk. | laurbærblade | | salt |
| | | | |
|