| | | | | | | | Oksebenene kommes i en gryde sammen med hønen og dækkes med vand. Det koges op, og der skummes af. Derefter tilsættes grøntsagerne, som er rengjorte og skåret i mindre stykker. Laurbær og peberkorn tilsættes ligeså. Suppen skal nu simre i 2 til 3 timer til hønen er færdig. (det kan tjekkes ved at hive i det ene lår. Kan det hives af uden modstand, er hønen færdig). Så tages hønen op, og kødet pilles af skroget, når den har kølet lidt, og skrog og ben kommes op i suppen igen. Derpå skal suppen koge yderligere 3 timer under låg. Derefter skal suppen sigtes og koges ned, til der er ca. ¼ tilbage. Til sidst smages til med salt.
| | | | |
| | | | | | | | Kødet fra hønen kan selvfølgelig bruges til Høns i asparges eller Høns i karry sovs, eller noget helt tredje. | | | | |
|
|
| | | | | | | | | vand | 1 | høne | 2 kg. | okse ben | 1 | gulerod | 2 | zittauerløg | 1 | porrer | ½ | selleri | 1 | persillerod | 2 stk. | laurbærblade | 5 stk. | sorte peberkorn | | salt |
| | | | |
|