  | | | | | | | | Halver hjerterne på langs og fjern årestammen og en del af fedtet. Læg hjerterne i koldt vand et par timer. Aftør dem og gnid dem med salt og peber. Fyld persille i hjerterne og bind dem med bomuldssnor. Brun hjerterne på alle sider og kom vand og kulør ved og lad det simre under låg ca. 1½ time. Tilsæt hakket løg og hakkede flåede tomater og lad det småsimre i endnu en ½ time. Tilsæt fløden og lad det koge 5-10 min. Tag hjerterne op, fjern trådene og skær dem i skiver. Anret det på tallerkener el. i et ildfast fad. Jævn saucen og hæld det over kødet. Pynt med ristede champignon og persille.
Server kartofler og gulerødder til. | | | | |
 | | | | | | | | Svinehjerter kan erstattes af (ved 4 pers.): Erstattes Af: Stegetid: 1 Oksehjerte 3-4 timer 2 Kalvehjerter 2½ time 5-6 Lammehjerter 1 time | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 3 | svinehjerter | 1 tsk. | groft salt | | friskkværnet peber | 50 g. | smør | 2 | laurbærblade | 4 | peberkorn | 1 | zittauerløg | 400 g. | udrænet flåede tomater | 5 dl. | vand | ¼ dl. | piskefløde | | hvedemel til jævning | | kulør | 800 g. | kartofler | 300 g. | gulerødder |
| | | | |
|