| | | | | | | | Is: Glasskål eller form (ca. 20 cm i diameter) sættes i fryseren. Isen deles i to lige store portioner der hældes i hver sin skål og røres godt til konsistensen er helt blød (må ikke smelte) Makroner knuses og vendes i den ene skål is. Bærrene moses med en gaffel eller skæres i små stykker og tilsættes den anden skål is og vendes forsigtigt rundt.
Islagkage: Skålen/formen tages ud af fryseren. Beklæd formens bund og sider med et ca. 2-3 cm tykt lag makronis. Glat hullet i midten ud med bagsiden af en ske. Fyld hullet med den anden is og jævn overfladen ud med en metalspatel Dæk med bagepapir eller plastfolie og frys i minimum 2 timer. Dyb formen i koldt vand i 30-60 sekunder. Løft den op og tør af og før spidsen af en kniv rundt langs kanten mellem isen og formen. Placer et koldt serveringsfad/tallerken ovenpå lagkagen og løft formen af. Hvis isen sidder fast, holder man et varmt fugtigt klæde mod formen et øjeblik.
Servering: Chokolade smeltes over vandbad (må ikke koge) Den smeltede chokolade hældes over islagkagen. Pynt med marengskys.
| | | | |
| | | | | | | | Skift vanilleisen med andre varianter (minus chokolade). Du kan variere fyldet med andre frugter. Og til børnene kan man fx tilsætte små vingummier eller chokoladeknapper. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 4 l. | vanilleis | 800 g. | hindbær friske ell. frosne | 200 g. | makroner | 120 g. | mørk chokolade | | marengekys |
| | | | |
|