  | | | | | | | | Varm olie eller smør på en tykbundet pande og steg laksen gylden og mør. Krydres med salt og peber. Tag laksen af panden og hold den varm.
Varm smørret i en tykbundet gryde og tilsæt melet. Rør det sammen ved lav varme i et minut, rør fiskebouillon og fløde samt revet citronskal i gryden, lidt ad gangen, under omrøring til saucen er jævn og passende tyk. Rør krydderurter i og smag til med salt og peber. Hæld saucen over laksen og server straks.
Hertil kan serveres nykogte aspargeskartofler, drysset med friskhakket dild.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 800 g. | laks 1 skive pr. pers. | | olie ell. smør til stegning | ¾ dl. | hvedemel | ½ dl. | fiskebouillon | 1 2/3 dl. | piskefløde | 1 | citron | 1 spsk. | hakket purløg, frisk | 1 spsk. | hakket basilikum, frisk | 1 spsk. | hakket persille, frisk | | salt | | friskkværnet peber | 1000 g. | aspargeskartofler |
| | | | |
|