  | | | | | | | | Gæren opløses i lunkent vand, her i tilsættes salt og olie. Rør melet i og ælt dejen godt igennem. Hæves ved stuetemperatur i 1 time.
Skyl spinaten og damp den i det vand der hænger ved under låg i ca. 2 min. Skær champignonerne i kvarte og damp dem på en pande til væden er fordampet. Skær skinken i strimler. Bland spinat, champignon, muskatnød og jævn det med en meljævning af syrnet fløde og hvedemel. Lad det koge i 3 min og Smag til med salt og peber.
Del dejen i 3 kugler pr. pers. og rul hver kugle ud til ca. 12 cm. i diameter. Læg 1 skefuld fyld og lidt skinke på hver dejcirkel og fold dejen sammen over fyldet. Brug en gaffel til at lukke dejen tæt. Stil piroggerne på bagepapir, efterhæve 15 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag i 25 min. ved 200ºc.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 25 g. | gær | 3 dl. | vand | 1 tsk. | salt | 1 spsk. | olie | 400 g. | hvedemel | 100 g. | hvedeklid | 1 | æg til pensling | 150 g. | kogt skinke | 500 g. | spinat, frisk | 500 g. | champignoner | 1 tsk. | revet muskatnød | 1 dl. | syrnet fløde | | grøn salat ;se opskrifter her |
| | | | |
|