| | | | | | | | Hellefiskfileterne skæres i mindre stykker på ca. 6-7 cm´s bredde. Stykkerne vendes først i mel tilsat 1 tsk. salt lidt peber, derefter i de sammenpiskede æg og tilsidst i en blanding af rasp og nødder. Fileterne steges på panden ca. 4 min. på hver side. Sørg for at panden er godt varm inden fisken kommes på.
Sauce: Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt melet og spæd med fiskebouillonen lidt ad gangen. Pisk æggeblommer, fløde og citron sammen, tag saucen af varmen og pisk æggeblandingen i, varm saucen forsigtigt op - den må ikke koge og smag til med salt, peber og citron. Serveres med hvide kartofler.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 800 g. | hellefisk filet | 100 g. | rasp | 100 g. | nødeflager | 3 dl. | hvedemel 1/4 dl til saucen | 2 | æg | | salt | | peber | 40 g. | margarine brug lidt til stegning | 4 dl. | fiskebouillon | 1 dl. | fløde 13% | 2 | æggeblommer | ½ stk. | citron |
| | | | |
|