  | | | | | | | | Tør forsigtigt hellefisken med et viskestykke. Pak dem ind i den røgede laks. Det er ikke nødvendigt at krydre denne ret, da laksen i de fleste tilfælde salter fisken. Rengør julesalaten. Skær roden af og pil bladene af ét efter ét.
Damp fisken i hvidvin og fiskefond i en gryde 6-7 min. under låg. Tag den op og hold den varm. Damp bladene fra julesalaten i fonden fra fisken et par minutter og tag den op.
Tilsæt safrangrenene og nedkog fonden til det halve. Udrør herefter den sammenrørte fløde og creme fraiche og varm forsigtigt igennem. Jævn evt. lidt med udrørt maizenamel, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
Anret fisken, der nu har trukket, på en stjerne af julesalat. Hæld den færdige sovs over og pynt med lidt frisk dild eller kørvel. Kan anrettes på tallerken eller fade.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 600 g. | hellefisk skæres i skiver a 150g | 8 sk. | tynde røget laks | 2 dl. | hvidvin | 2 dl. | fiskefond | 8 stilke | safran | 1 dl. | fløde 13% | 1 dl. | creme fraiche 38% | | evt. majsmel |
| | | | |
|