  | | | | | | | | Ærterne kommes i en skål og dækkes med rigeligt vand, lad dem udvande i et døgn. Løg skåret i terninger og ærter samt det resterene vand kommes i en gryde, og det koges op sammen med timianen som skal være pakket ind i et kaffefilter. Når det er kogt tages kaffefilteret op, og ærter og løg blendes. Kogestrimlen koges mør i vandet, urterne koges med og tages op efterhånden som de bliver færdige, de skæres nu i passene suppe stykker. Husk at skumme suppen under vejs. Når kødet er mørt tages det op og holdes varmt, ærtemassen tilsættes suppen til man opnår en passene konsistens, kog suppen igennem og tilsæt til sidst grøntsagerne, kartoffelterningerne samt lidt friske timianblade, smag til med salt og peber. Kogestrimlen befries for svær og ben, og serveres til i skiver. | | | | |
 | | | | | | | | Suppen kan også serveres med kogt medisterpølse, sprængt svinekam m.m.
Andendags ærter er også yderst lækkert, så har det hele taget smag fra hinanden. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 375 g. | gule ærter | 100 g. | zittauerløg | 1 tsk. | frisk timian | 1 ¼ kg. | svine kogestrimmel | 1 ½ l. | vand | 2 | gulerødder | ½ | selleri | 2 ½ | porrer (det hvide) | 250 g. | kogte kartofler i terninger | 1 tsk. | frisk timian | | salt | | peber |
| | | | |
|