| | | | | | | | Spinaten skylles grundigt, og det overskydende vand rystes af. Olien opvarmes i en stor gryde og hvidløget kommes i. Lad det småsimre under omrøring i 1 minut.
Spinaten tilsættes og koges ved middelvarme under omrøring, indtil spinaten er blød. Den kommes i en sigte og drypper af, hvorefter den hakkes groft.
Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes. Blandingen koges i 2 minutter under omrøring. Fløden hældes langsomt i. Lad det simre til saucen er meget tyk under omrøring. Spinaten tilsættes og varmes igennem. Smages til med salt og peber. Spinaten kommes over i et opvarmet fad, anrettes med røget laks og pyntes med æg og peberfrugt.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 400 g. | røget laks | 1 kg. | spinat, frisk | ¼ dl. | olie | 1 fed | presset hvidløg | 2 spsk. | smør | 30 g. | hvedemel | 1 ½ dl. | piskefløde | | salt | | friskkværnet peber | 2 | hårdkogte æg i skiver | 2 | rød peberfrugt skåret i tynde ringe |
| | | | |
|