| | | | | | | | Hold majskolberne indover en skål og skær majskornene af med en skarp kniv. Det gør ikke noget de går i stykker. Få så meget af den mælkeagtige saft med.
Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Majskorn, løg, peberfrugter, selleri og hvidløg svitses heri i 5 minutter, hvorefter melet drysses i. Lad melet bage sammen med grønsagerne i et par minutter. Det må ikke brune. Tilsæt herefter koriander, timian, saften fra majsen og fiskebouillonen, lidt ad gangen, mens der røres konstant. Lad det herefter simre i 30 minutter. Så tilsættes fløden og suppen bringes i kog. Smages til med salt og peber. 2 - 3 minutter før servering tilsættes rejer og laks. Lad fisken blive varm inden servering.
Hertil serveres groft brød.
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 4 | majskolber renset for blade | 100 g. | smør | 100 g. | zittauerløg skåret i skiver | 100 g. | rød peberfrugt i strimler | 2 stilke | bladselleri i 1 cm. stykker | 2 fed | knust hvidløg | 60 g. | hvedemel | 1 stk. | koriander | 1 tsk. | timian | 1 ½ l. | fiskebouillon | 100 g. | rejer | 300 g. | røget laks i strimler | | salt | | friskkværnet peber | 240 g. | groft brød |
| | | | |
|