  | | | | | | | | Del broccolien i buketter og skær broccolistilkene i skiver. Damp begge dele i vand tilsat salt i ca. 3 min. Kog pastaen efter anvisning og lad den køle af. Pisk mel og mælk sammen i en gryde og kog det igennem under piskning. Del æggene, pisk blommerne let sammen og pisk hviderne stive. Bland æggeblommer og den afkølede pasta i saucen sammen med ost, muskatnød, salt og peber. Vend forsigtigt hviderne i. Smør en dyb gratinskål med olie og drys med rasp. Fordel broccolien og hæld gratinmassen over. Bag ved 190º i 55 min. Fjern stilkenden på tomaterne og del dem i både, læg dem i et fad. Skær rødløg og peberfrugt i strimler og sauter dem i lidt olie ved jævn varme i 2 min. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen og rødvinsedike over tomaterne og drys med basilikum.
Servers med brød.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 500 g. | broccoli | 100 g. | pasta | 4 dl. | skummetmælk | 1 dl. | hvedemel | 5 | æg | 1 spsk. | revet mager ost 10+ | ½ tsk. | muskatnød | | olie | ½ dl. | rasp | 500 g. | tomater | 2 | rødløg | 1 | rød peberfrugt | 2 tsk. | olivenolie | ½ dl. | rødvinseddike | | basilikum, frisk | 200 g. | groft brød |
| | | | |
|