| | | | | | | | Klargør blomkål, broccoli, løg og gulerødder. Smør et ovnfast fad, med høje sider, med smør( kan undlades)og drys fadet med parmesanost. Rør melet ud i en gryde med mælken. Pisk den klumpfri og tilsæt resten af væsken. Bring det i kog under konstant piskning. Tilsæt smørret og rør til det er smeltet. Tag gryden af varmen. Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommerne i dejen en af gangen. Smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive. Vend grønsagerne i dejen, og gør ligeledes det samme med hviderne. Hæld retten i det ovnfaste fad ( det må fylde ca. ¾ af fadet, da gratin hæver meget) Bag gratinen i ca. 50-60 minutter i ovne ved 180 grader. Mærk om gratinen har fået nok med en kødpind.
Tilbehør Brød
| | | | |
|
|
| | | | | | | | 300 g. | kogt blomkål i buketter | 300 g. | kogt broccoli i buketter | 1 | zittauerløg i tern | 1 | gulerod i tern | 75 g. | hvedemel | 2 dl. | mælk | 1 ½ dl. | grønsagsbouillon | 30 g. | smør | 4 | æg | 30 g. | revet parmasan ost | | salt | | friskkværnet peber | 240 g. | brød |
| | | | |
|