  | | | | | | | | Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Dejen samles (hurtigt) med kold mælk. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time.
Rens mørbraden for sener og hinder og brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.
Rør en fars af hakket svinekød, løg, hvidløg, mel (1/2 spsk. pr. pers.), æg, salt peber, muskatnød og fløde. Bland champignoner i farsen.
Rul dejen ud på bagepapir til en plade. Halvdelen af farsen lægges på midten af dejen og mørbraden lægges oven på, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg.
Mørbraden bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50-60 min. afhængig af størrelse.
Bønnerne renses og pakkes ind i bacon (ca. 10 stk. pr pakke) Bages med i ca. 15 min.
Server nye kartofler og estragonsauce til.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | ½ tsk. | salt til dejen | 250 g. | hvedemel | 1 tsk. | bagepulver | 150 g. | koldt smør | ½ dl. | mælk | 500 g. | hakket magert svinekød | 1 | æg | 1 tsk. | revet muskatnød | 2 fed | hvidløg | 50 g. | revet skalotteløg | 1 dl. | piskefløde | 250 g. | grofthakkede champignoner | 1000 g. | kartofler | 200 g. | grønne bønner | 100 g. | bacon | | estragonsauce | 400 g. | svinemørbrad |
| | | | |
|