  | | | | | | | | Klip vingespidserne og rygraden af kyllingen. Del den derefter i ca. 10 stykker og tag skindet af. Rens, skyl og tør kødet. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 3 min. Tilsæt vand, estragon, salt og peber. Kog kyllingen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt løg og gulerødder og kog retten ved svag varme og under låg i yderligere ca. 2 min. Rør mel og 4 spsk af fløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og vend jævningen i sammen med bønnerne. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under omrøring ca. 7 min. eller til bønner og gulerødder er møre. Smag kyllingeragouten til og server den, evt. i gryden.
Tilbehør: Flutes, se opskrift her på nettet - eller kartofler.
| | | | |
 | | | | | | | | I stedet for kylling kan man anvende 1 flået, ung kanin (ca. 1 3/4 kg). Del kaninen i ca. 12 stykker. I stedet for 10 aflange chalotteløg i halve kan man anvende ca. 20 små, hele. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 1440 g. | friske kyllinger | 20 g. | smør | 4 ¾ dl. | vand | 1 ¼ tsk. | tørret esdragon | 1 ¾ tsk. | groft salt | | friskkværnet peber | 8 | aflange skalotteløg i halve | 6 | gulerødder i 2 cm skrå stykker | 2 ¾ spsk. | hvedemel | 2 dl. | fløde 13% | 160 g. | rensede haricots verts | 1200 g. | kartofler eller | 160 g. | flütes se opskrift. |
| | | | |
|