  | | | | | | | | Bland en marinade af olie, eddike, oregano, salt, peber og det ½ hvidløg. Kom marinaden og oksekødsstrimlerne i en plastpose. Bland det godt og lad det trække 1 time i køleskabet. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Løgene og resten af hvidløgen pilles og hakkes. Olien varmes i en gryde. Kartofler og løg vendes i olien til de bliver blanke. Tilsæt bouillon og bring i kog. Kog suppen under låg i 20 min. til kartoflerne er møre. Blend suppen i en blender eller med en blendestav. Blend evt. kun en ½ portion af gangen. Kog suppen igennem igen og tilsæt mælken. Smag til med salt og peber. Oksekødsstrimlerne svitses i lidt olie og serveres til suppen. Anret suppen med oksekødet og drys med purløg.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 500 g. | kartofler | 2 | zittauerløg | 8 dl. | hønsebouillon | 2 dl. | mælk | 4 fed | hvidløg | 300 g. | oksekød i strimler | 2 spsk. | olivenolie | 1 spsk. | krydderurter | ½ tsk. | oregano | | salt | | friskkværnet peber | | groft brød | | purløg, frisk |
| | | | |
|