 | | | | | | | | Østeuropas bortsch hører, sammen med den italienske suppe minestrone, til i gruppen af kraftfulde supper. Supper, der typisk indeholder store mængder fyld fx grønsager - gerne rodfrugter, tørrede bønner, pasta og i nogle tilfælde kød. En bortsch er mere | | | | |
 | | | | | | | | Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg ca. 1/2 time eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.
Ved serveringen: Kom creme fraiche og rødløg i små skåle hver for sig. Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks. | | | | |
|
|
 | | | | | | | | 1 ¼ dl. | grønsagsbouillon | 500 g. | rødbeder i grove stykker | 200 g. | kartofler i grove stykker | 74 ¾ g. | finthakket rødløg | 2 fed | små pillede hvidløg | 4 tsk. | rødvinsmarinade | 1 tsk. | sukker | 2 tsk. | groft salt | | friskkværnet peber | 2 ½ dl. | creme fraiche 18% | 74 ¾ g. | finthakket rødløg | 240 g. | ristet groft flütes |
| | | | |
|