  | | | | | | | | Bland først 3/4 af smøret og 1/4 af hvedemelet til en smørplade. Rul blandingen glat og ensartet mellem to stykker pergamentpapir (ca.38 x 24 cm. pr.portion). Stil det til side, køligt.
Bland resten af ingredienserne til selve dejen let sammen. Ælt det til en smidig dej. Tilsæt eventuelt vandet lidt efter lidt - så kan man bedre styre processen - uden at massen bliver for klæbrig, hvis der tilsættes for meget væske. Lad dejen hvile koldt og tildækket i ca. 20 minutter.
Rul dejen ud på et let melet bord til dobbelt størrelse af smørpladen. Læg smørpladen på den ene halvdel af den udrullede dej og fold den anden halvdel over. Tryk dejen let langs kanterne. Rul derefter dejen ud i en aflang flade. Fold dejen i tre lag, pak den ind og læg den koldt i nogle minutter.
Tag igen dejen frem og gentag processen fire gange, med en lille pause imellem hver gang. Læg dejen koldt til næste dag.
| | | | |
|
|
 | | | | | | | | 4000 g. | hvedemel 1/4 til smørplade | 120 g. | salt | 12 dl. | vand | 4 tsk. | eddike | 4000 g. | smør 3/4 til smørplade |
| | | | |
|