| | | | | | | | Tænd ovnen på 200 C. Hviderne piskes stive, kom halvdelen af sukkeret i. Blommerne piskes med resten af sukkeret. Kartoffelmel og bagepulver blandes, og vendes i blommerne, til sidst vendes hviderne i. Dejen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir, og bages i 10 min. Når bunden kommer ud fra ovnen lægger man et fugtet stykke bagepapir over den, og derpå en bageplade, og vender den på hovedet, fjern den varme bageplade, og træk nu det gamle bagepapir af. Læg husblasen i blød i koldt vand. Æggeblommer og sukker piskes hvidt, citronsaften hældes i. Smelt den drænede husblas i et vandbad, og hæld den derefter i æggemassen i en tynd stråle under omrøring. Fløden piskes til skum og vendes i æggemassen. Når æggemassen er ved at blive stiv, vendes den ud på rouladebunden, og smøres ud, derefter rulles rouladen sammen og lægges på samlingen, stilles et koldt sted i 1 time. | | | | |
|
|
| | | | | | | | 3 | æg | 1 dl. | sukker | 60 g. | kartoffelmel | 2 tsk. | bagepulver | 2 | æggeblommer | 1 dl. | sukker | 4 stk. | husblas | 1 | saft af citron | 2 ½ dl. | piskefløde |
| | | | |
|